Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi

09-03-2022 14:29
Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi

Vücut Tipine Göre, Kıyafetini Seç

Hepimiz farklı vücut tiplerine sahibiz. Vücut tipinize göre en doğru seçimi yaptığınızı düşünüyor musunuz? Vücut tipinizi bilmek, seçimlerinizi kolaylaştıracak. Bu rehber vücut tipinizi belirlemek ve seçimlerinizi kolaylaştırmak için hazırlandı!

Vücut tipinizi bilmeniz, kıyafet seçiminde doğru kararı verebilmeniz adına önemli bir konudur. Özellikle büyük beden kadınlar bölgesel fazlalıklar nedeniyle, çoğu zaman elbise seçimlerinde zorlanırlar. Bu konuda yapmanız gereken vücut tipinizi bilerek, üzerinizde taşıdığınız kıyafetlerinizle bütünlüğü sağlamak ve estetik açıdan uygun olana karar vermektir. Her kadın kendi vücut tipini belirlemelidir. Vücut tipine uygun seçilmeyen kıyafetler, hem görünüş açısından estetiği kaybettirir hem de şık bir duruş sergilemenizin önüne geçer.

Elbise seçimimizde en kilit nokta vücudumuzu tanımaktır. Geniş göbek çevresine mi sahipsiniz yoksa basen bölgeniz mi geniş? ya da sadece göğüsleriniz çok iri. Aynanın karşısına geçip vücudunuza dikkatinizi verin. Vücut tipi belirlenirken vücut üç kısma ayrılabilir. Bunlar,

  • Göğüs Çevresi
  • Bel ve Göbek Çevresi
  • Kalça Çevresi

Bu üç faktör vücut tipini belirlemek için ana hatları oluşturur. Detaylı bir inceleme sonrası, vücut tipinizi anladıktan sonra, bu yazıyı okumaya devam edin.

Vücut tipinin belirlenmesi sadece vücut şeklini belirlemek için değil aynı zamanda da giyilen kıyafetin kumaşı ya da desenini de belirlemek için önemlidir. Ülkemiz genetiğinde en çok rastlanan vücut şekilleri şu şekildedir:

Turuncu Yaprak Desenli Yakası Butgulu Büyük Beden Elbise

Armut Vücut Tipi

En yaygın vücut tipi olarak bilinen ‘Armut Vücut Tipi’, adının yansımasına yakın bir vücut tipini anımsatmaktadır.

  • Alt beden, üst bedenden geniş
  • Göğüs ve bel bölümü dar, omuzlar vücudun en dar bölgesi
  • Basen, kalça ve bacaklar diğer bölgelere göre çok daha dolgun

Bu vücut tipinde alt bölge ve üst bölgeyi dengelemek önemlidir. Omuzlarınız dar ve kalçalarınız geniş ise geniş yakalı, vatkalı kıyafetler tercih edebilirsiniz. Gösterişli yakalar ve aksesuarlar da odak noktasını üst bölüme çekecektir. En güvendiğiniz vücut bölümünüzde dekolte olmalı, Armut Vücut Tipli Büyük Beden Kadınlar üst bölümde dekolte kullanabilirler. Bununla beraber ‘Halter Yaka’ adı verilen ve omuzları geniş göstermeye yarayan parçalar da tercih edilebilir. Ayrıca, A kesim, bele hafif oturan belki kendinden kemerli elbiseler o bölgeyi olduğundan daha da ince göstermeye yarayacaktır. Eğer alt bedene uygun parça arıyorsanız da, baseni daraltan ve beli ön plana çıkarmaya yarayan parçalar tercih edebilirsiniz. Koyu renk kumaşlar her zaman daha ince bir duruş algısı yaratır. Vücudu saracak kumaşlardan yapılmış elbiseler tercih edilmemelidir. Dökümlü kumaşlar seçilmelidir.

Kruvaze Çiçekli Büyük Beden Elbise

Elma Vücut Tipi

Elma vücut tiplerini ayırt etmek kolaydır, armut tipinden sonra en yaygın olan vücut tipidir.

  • Geniş omuzlar ve ince bacaklar
  • Özelikle geniş karın bölgesi
  • Çoğunlukla dolgun göğüsler
  • Vücut hatları bel ve basen bölgesinde belirginleşir.
  • Bacaklar ise üst bedene göre daha ince bir görünüme sahiptir.

Bu vücut tipine göre seçilecek elbiselere dikkat ederken özellikle bacak ve göğüs bölgesi göz önünde bulundurulmalıdır. Karın bölgenizi ince göstermeye yardımcı olan anvelop bluzlar, kruvaze elbiseler giyebilirsiniz. Tercih ettiğiniz bluzlar kalçanın tam altında bitmeli.

Salaş bluzlar tercih ederek bel bölümünü kamufle edebilirsiniz. Bacaklar ince olduğu için elma vücut tipine sahip büyük beden kadınlar, daha çok bacak dekoltesi tercih edebilirler. Mini etek veya elbiseler kurtarıcı görevi görür. V yaka, halter yaka, düz inen yırtmaçlı elbiseler, geniş paça pantolon, biraz hacimli kol kesimi olan gömlekler elma vücut tipine sahip büyük beden kadınlar kıyafet kombinlerinde bu parçaları deneyebilirler. Uçuşan, salaş kumaşlı elbiseler de zarif bir görünüm kazanılmasına yardımcı olur.

Pembe Önü Kemer Detaylı Büyük Beden Elbise

Ters Üçgen Vücut Tipi

Genellikle yüzücülerin yapısına benzeyen bu ters üçgen vücut yapısıdır.

  • Dar Bel ve Kalçalar
  • Geniş Göğüs ve Omuzlar

V yaka dökümlü üstler, elbiseler bu vücut tipine hitap etmektedir. Üst koyu renkler tercih edilerek alt bedenin daha açık renklerle tamamlanmasını göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Geniş omuz ve göğüslü büyük beden kadınların, üst beden için dökümlü, boyuna çizgili kumaşlar kullanması tercih edilmelidir. Vurguyu alt bölgeye yapmak için çan etek ve pantolonlarda hafif bol tarzlar renkli, büyük desenli kumaşlar tercih etmelidir.

Parlak eteklerin de kurtarıcı olarak görüldüğü bu vücut tipinde, uzun etekler, askılı elbiseler, V yaka kesimli ve omuzları olduğundan daha dar gösterebilecek parçalar istediğiniz hoş görünümü yakalamak için kullanabileceğiniz ipuçlarıdır.

Beli daraltan ve kalçalarda dışa doğru genişleyen A-çizgisi bir silüetle daha dengeli bir görünüm elde edebilirsiniz. Beli daraltmak için etek ve elbise üzerine kalın kemerli aksesuarlarda şık ve zarif görünmenize yardımcı olur. Kruvaze elbiseler kurtarıcı parçalar arasında yer alabilir.

Askılı Siyah Şifon Büyük Beden Elbise

Kum Saati Vücut Tipi

Bu vücut tipi oldukça az kadında rastlanır, büyük bedende olsa orantılı bir duruş olduğundan dar kalıp kıyafetleri tercih etme şansına da sahiptir. Büyük beden kadınlar arasında istediğini giyinme lüksüne sahip kadınlar en çok bu vücut tipine sahip olanlardır;

  • Kalça ve Göğüs Eşit Kalınlıkta
  • Bel Vücudun Diğer Kısımlarına Göre Çok İnce

Kum saati vücut tipinde, vücut orantısını ve hatlarını belli eden kıyafetler tercih edilebilir. Bele oturan ceketler de favori parçalar arasında yerini alır. Pilili etekler, hem bacağı hem de kalçayı güzel gösteren belden dar başlayıp aşağı doğru orantılı genişleyen etekler bu vücut tipine uyan en nadide parçalardır. Vücudu saran örme elbiseler, ince veya hafif kumaşlı elbiseler son derece zarif durur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.