TRENÇKOT MEVSİMİ

18-10-2019 15:33
TRENÇKOT MEVSİMİ

Trençkot Mevsimi

Şık ve zarif görünmenin en kolay yollarından biri yazlık trençkot modelleri ile kombin yapmaktır. Trençkotlar altında moda dünyasında uzun zamandır kendine bir yer bulmayı başaran elegan parçalardan biridir. Ancak özellikle son yıllarda bu tasarımların çok daha fazla popülerlik kazandığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu nedenle yazlık trençkot modelleri kadar diğer mevsimlerde kullanılabilecek olan modeller de büyük bir ilgi görmeye başladı.

Bildiğiniz gibi kışlık trençkot modelleri çoğunlukla su geçirmeyen kumaşlardan hazırlanıyor. Bu nedenle yağmurlu havalarda mont çeşitleri yerine daha hafif ve ince bir yapıya sahip olan trençkot çeşitleri tercih edilebiliyor. Günlük yaşamda da kullanıma uygun olan tasarımlar her türlü giyim stili entegre edilebilir olmasıyla da beğeni topluyor. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde trençkotların şıklığının neden bu kadar popüler olduğu daha net anlaşılabiliyor.

Aslında trençkot mevsimlik dış giyim ürünlerinden biridir. Ancak mevsim geçişlerinde havanın sabahtan akşama kadar değişebiliyor olması ve aniden başlayan yağmurlar nedeniyle trençkot çeşitlerinin daha fazla kullanıldığını söyleyebiliriz. İç kısmında astar bulunan ve bu nedenle vücut ısısını da koruyabilen trençkotlar ofis yaşamının vazgeçilmez parçalarından biridir. Çalışma hayatına sahip olan kadınlar da trençkot çeşitleri ile en şık kombinlere imza atıyor.

Trençkot Hangi Mevsimde Giyilir?

Daha önce kombinlerinde bu özel parçayı kullanmamış olanlar trençkot hangi havalarda giyilir sorusunun yanıtını merak ediyor. Trençkot modelleri çok sıcak havalar ve çok soğuk havalar dışında istenen herhangi bir havada giyilebilir.İnce bir forma sahip olması nedeniyle hafif serin havalarda kaban ya da mont yerine mevsimlik trençkot kadın tasarımlarının tercih edildiğini belirtebiliriz.

Bununla birlikte hava serin olmasa bile yağışlı olması durumunda da rahatlıkla trençkot çeşitleri tercih edilebilir. Haliyle trençkot hangi mevsimde giyilir sorusunun yılın pek çok farklı dönemini kapsayabiliyor. Dışarıdan bakıldığında uzun bir kaban gibi görünüyor olsa da trençkotlar kaban yapımında kullanılan kumaşlar kadar kalın kumaşlardan üretilmez. Daha ince kumaşlardan üretilir ve içerisinde de mutlaka astar kullanılır. Bir anlamda ince bir forma sahip olması kaydıyla 2 farklı kumaş türünün bir arada kullanılması ile elde edilen kıyafetler olduğunu söyleyebiliriz.

Terletmeyen kumaşlardan üretimi gerçekleştirilen mevsimlik trençkot bayan giyim modelleri çok daha konforlu bir kullanım şansı sunabiliyor. Trençkot seçimi yaparken üretiminde kullanılan kumaş türüne ve bu kumaşın kalitesine de dikkat edilmesi gerekiyor. Kaliteli kumaşlardan üretilen trençkotlar giyildiğinde muntazam formunu çok uzun süre koruyabilirler. Ancak kalitesiz kumaşlardan üretilenler kısa sürede deforme hale gelebilir ve şık görünüşü sekteye uğratabilir.

Büyük Bedende Trençkot Baharı

Bahar mevsiminde hem havaya uygun kombinler hazırlamak hem de şıklığı korumak kadınlar için sanıldığı kadar kolay olmuyor. Bu nedenle mevsim geçişleri kombin hazırlamanın en zor olduğu dönemlerdir. Kadınların sıklıkla yazın trençkot giyilir mi gibi soruların yanıtlarını aramaları biraz da bundan kaynaklanıyor. Yaz mevsiminde de trençkotun giyilmesi elbette mümkündür. Ancak havanın çok sıcak olması durumunda dış giyim ürünü kullanmanıza gerek kalmaz.

Türkiye'nin tüm kentlerinde yaz ve kış mevsimi aynı sıcaklık değerlerine sahip olmuyor. Bazı şehirlerde yaz mevsiminin büyük bir bölümüne serin bir hava hakim olurken bazı şehirlerde yazın başladığı günlerden itibaren yüksek sıcaklık değerleri ölçülüyor. Bu nedenle baharlık trençkot modelleri ilkbaharın hangi günlerinde giyilebilir gibi soruların yanıtları şehirden şehire değişkenlik gösterir. Trençkot şıklığını yaşamak için belirli bir zaman dilimine odaklanmak yerine hava sıcaklığına uygun dönemlerde bu tasarımı kullanmak çok daha doğru bir tercih olacaktır.

Büyük beden kadınlar için trençkot modellerinin bahar mevsiminde kurtarıcı parçalardan biri olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bunun nedeni kaban ya da hırka kadar sıcak tutan bir dış giyim ürünü olmamakla birlikte üşümeyi engelleyecek bir tasarım olmasıdır. Bahar mevsiminde yapılan kombinleri tamamlamak için büyük beden kadınlar tercihini genellikle en şık trençkot çeşitlerinden yana kullanıyor. Günümüzde bu tasarımların çok daha geniş bir model ve renk seçeneği sunduğunu, büyük beden kadınların bu detayı gözden kaçırmadığını unutmamak gerekir.

Büyük Bedende Her Mevsim Trençkot Modası

Şıklığına düşkün olan stil sahibi büyük beden kadınlar özel davetlere katılırken bile mevsimlik trençkot modelleri ile boy gösteriyor. Çünkü bu tasarımlar arasında abiye elbiselerin üzerinde kullanıma uygun olan modelleri de görmek mümkün! Daha spor bir görünüm sergileyen trençkot çeşitlerinin yanı sıra klasik giyim tarzına uygun bir forma sahip olan modeller de rahatlıkla tercih edilebilir. Sonuç olarak büyük beden kadınların kendi giyim stilinden ödün vermeden trençkot şıklığını yakalamaları gayet kolay oluyor.

Desensiz düz kumaşlardan elde edilen mevsimlik trençkot modelleri vücudu olduğundan daha zayıf gösterebiliyor. Özellikle siyah ya da koyu kahverengi gibi koyu renk tonlarının vücuda ince gösterme etkisinden faydalanmak için de rotanızı trençkot çeşitlerine çevirebilirsiniz. Bu tasarımlar genellikle düz kumaşlardan üretiliyor olsa da desenli kumaşların kullanıldığı modelleri de görmek mümkün. Ancak büyük beden kadınların tercihi genellikle daha düz ve daha sade kumaşlardan üretilen trençkot modelleri oluyor. Böylelikle kombin hazırlamanın da daha kolay olduğunu belirtmek gerekir.

Bu arada kışlık trençkot modelleri mevsim geçişlerinde çok daha yoğun bir ilgi görüyor. Eğer gardırobunuzda yepyeni trençkot tasarımları kazandırmak isterseniz online sipariş sitemize uğramanız yeterli olacak. Farklı giyim stillerine uygun bir görünüme sahip olan, modayı ve trendleri net bir şekilde yansıtan trençkot modelleri büyük beden kadınların favorisi haline geldi. Bu nedenle sizlere en özel parçaları sunuyor, kendi zevklerinize ve giyim stilinize uygun trençkotlara kolaylıkla sahip olmanızı sağlıyoruz. Bu özel tasarımlarla birbirinden şık kombinler hazırlama deneyimini yaşamak için online sipariş sitemizde sizlerin beğenisine sunulan koleksiyonu şimdi keşfedebilirsiniz.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.