GECELİK SEÇİMİNDE KUMAŞ FAKTÖRÜ

07-11-2019 17:25
GECELİK SEÇİMİNDE KUMAŞ FAKTÖRÜ

Gecelik ve Pijama Kumaş Seçimi


Geceleri konforlu bir uyku süreci geçirmek kişinin sağlığı ile de yakından ilgilidir. Bu nedenle rahat ve doğru kumaşlardan hazırlanmış olan pijamaları ya da gecelikleri seçmek gerekiyor. Bunu yapabilmek için de gecelik kumaş çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu sayede kumaşları daha yakından tanıyabilir, en doğru kumaş çeşitlerini seçebilirsiniz. 

Gecelik ve Pijama Kumaş Çeşitleri Nelerdir?


Polyester Gecelik


Öncelikle polyesterin sentetik bir kumaş türü olduğunu belirtmeliyiz. Petrolden elde edilir ve onlarca farklı türü bulunur. Dünya genelinde en popüler kumaş türü olduğunu ve bu nedenle tekstil sektöründe de sıklıkla kullanıldığını belirtmemiz gerekiyor. İlk defa 1940 yılında İngiltere’de piyasaya sürülen bu kumaş türü günümüzde dünyanın tüm ülkelerinde kullanılıyor. Sadece polyester gecelik üretimi yapılmadığını da tahmin ediyorsunuzdur. Tişörtten elbiseye kadar aklınıza gelebilecek her türlü giyim ürününde diğer kumaş türleri gibi polyester kumaş da kullanılıyor. 
Polyester kumaşlar gecelik üretiminde tek başına kullanılabildiği gibi farklı tekstil ürünleri ile karıştırılarak da kullanılabiliyor. Eğer herhangi bir giyim ürününde % 100 polyester ifadesini görüyorsanız bu ürünün üretiminde farklı kumaş türleri kullanılmamış demektir. % 40 ya da % 60 gibi farklı ifadeler görüyorsanız karışım kumaştır. Polyester kumaş ciltteki nemi emme konusunda çok başarılı değildir. Ancak daha farklı alanlarda çeşitli avantajlara sahip olduğunu da belirtmeliyiz. Polyester kumaşın özellikleri esnek ve hafif olması, kolay kırışmamasıdır. 

Pamuk Gecelik


Pamuk kumaş, doğal pamuk liflerinden elde edilir. Kuşkusuz en sağlıklı gecelik seçimi de pamuk gecelik olacaktır. Çünkü pamuk kumaşlar tamamen cilt dostudur. Ciltteki nemi ve teri emer, bu sayede tahrişi, kızarıklığı ve benzer sorunları da engelleyebilir. Özellikle iç giyim ürünlerinde pamuklu kumaşlar çok yoğun kullanılır. Kolay kırışmayan kumaş türlerinden biri olması da önem taşıyor. 
Çok sayıda farklı kumaş ile kıyaslandığında daha hafiftir ve bu yönüyle de gecelik, pijama üretiminde en sık kullanılan kumaşlardan biri olmayı başarır. Özellikle sıcak yaz mevsiminde kullanacağınız geceliklerin olabildiğince pamuklu kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. 

Pazen Gecelik


Bezayağı örgülü olarak dokunan pazen kumaş, hassas bir yapıya sahiptir. Pamuklu kumaşa pek çok açıdan benzerlik gösterir. Ancak pamuklu kumaştan farklı olarak iç kısmı hafif tüylü bir yapıya sahiptir. Bu tüyler çıplak gözle bakıldığında görünemez ve bu nedenle de sıklıkla pamuk kumaşla karıştırıldığını da belirtebiliriz. Hafif gramajlı bir kumaş olan pazen, pijama ve gecelik üretiminde de kullanılıyor. Hatta pazen gecelik çeşitlerinin büyük bir ilgi gördüğünü de söyleyebiliriz. Dış bölümü perdahlı olan pazen kumaşın ön plana çıkan özelliği ise kolay kırışmıyor olmasıdır. Deformasyona uğraması ise çok uzun sürer. 

Viskon Gecelik


Elyafın düzgü eğirme özelliğinden kaynaklanan viskon kumaş rahat kumaş çeşitlerinden biridir. Ten ile uyumlu olması ve kaygan olması ise gecelik üretiminde sıklıkla kullanılmasını beraberinde getirir. Bu nedenle viskon gecelik modellerinin çok uzun zamandır ilgi gören gecelikler arasında yer aldığının altını çizebiliriz. Her ne kadar kayganlığı saf ipek gecelik kadar olmasa da bu özeliği sayesinde rahat giyilip çıkarıldığını da belirtmek gerekiyor. Viskon gecelikler zarif bir görünüme sahip olurlar. 

İpek Gecelik


İpek böceği kozasının bazı işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen ipek kumaş, çok eski dönemlerden bu yana en kıymetli kumaş türlerinden biridir. Özellikle ipek kumaş gecelik çeşitleri hediyelik olarak a tercih ediliyor. Genç kızların çeyizlerinde de mutlaka bulundurduğu bu gecelikler hafif parlak ve şık bir görünüm de sergiliyor. Kadınların çok daha fazla ilgi gösterdiği ipek kumaşlar ince bir yapıya sahip olduğundan genellikle yazlık geceliklerin üretiminde kullanılır. Bu nedenle yazlık ipek gecelik modelleri piyasada çok daha fazla sayıdadır. 

Poplin Gecelik


Oldukça ince ve sık dokunmuş bir kumaş olmasına karşın bir o kadar da rahat olmasıyla ön plana çıkan poplin kumaşlar ipeksi bir yapıya sahip olurlar. Bu özelliği ise poplin gecelik ile ipek geceliklerin sıklıkla birbirine karıştırılmasını da beraberinde getirebiliyor. Kendine özgü bir yapıya sahip olması nedeniyle poplin kumaşları tanıdığınızda bir süre sonra uzaktan baktığınızda bile anlayabilirsiniz. Pijama üretiminde de bu kumaş türüne sık sık yer veriliyor. 

Gecelik Tercihlerinizde Doğru Kumaş Seçimi


Kendinizi rahat hissettiren kumaş gecelik seçiminde öncelik vermeniz gereken kumaştır. Ancak bu konuda uzmanların önerilerine de dikkat etmeniz gerekiyor. Uzmanlar olabildiğince pamuklu kumaşlardan hazırlanan geceliklerin kullanılmasını istiyor. Pamuk gecelik kumaş çeşitleri arasında en sık tercih edilenlerden biridir. Yaz mevsiminin yanı sıra yılın diğer mevsimlerinde de kullanılabilir. 
İpek gecelikler de güçlü bir seçenek olabiliyor. Özellikle kendine has yapısı ve parlak duruşu bu geceliklerin ön plana çıkan özellikleri oluyor. Son derece hafif olması da konforuna düşkün olan kadınların seçimini bu yönde yapmasının nedenlerinden biridir. Eğer bedeninize uygun bir gecelik seçimi yaptıysanız, ipek gecelikleri hissetmeniz bile pek mümkün olmaz. 

Büyük Bedende Konforlu Gecelikler


Online sipariş sitemizde büyük beden gecelik modellerini rahatlıkla inceleyebilirsiniz. Elbette saten gecelik kumaşı ile dizayn edilen modeller de seçenekler arasında bulunuyor. Farklı gecelik kumaşı ile üretilen gecelikler modaya ve trendlere uygun olduğundan tüm kadınlar gönül rahatlığı ile seçim yapabilir. Sizler için hazırladığımız özel koleksiyonlar içerisinde en konforlu gecelik modellerini görebilirsiniz. 
Koleksiyonumuzu düzenli olarak yeniliyor ve sizlere en şık tasarımları sunmaya özen gösteriyoruz. Farklı kumaş çeşitleri kullanılarak hazırlanan pijama modelleri de gecelikler kadar ilgi görüyor. Büyük bedende konforlu bir pijama takımı ya da gecelik modeli bulmak için uzun uğraşlar vermeniz gerekmez. Bu adreste aradığınız tüm tasarımlar mevcut.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.