Casual Stil Nedir?

07-04-2022 16:23
Casual Stil Nedir?

Açıkça, "güzellik acıdır" diyenler, casual giyimi hiç duymamıştır - rahat, işlevsel, mütevazı ve hepsinden önemlisi, kendinizi doğal ve özgür hissettiren bir tarz. Casual Stil sıradan, dikkatsizce bir araya getirilmiş gibi görünebilir, ancak sonuç hem zahmetsiz hem de şıktır.

Bu stil sadece günlük giyim tarzında değil, iş hayatımıza da yansıttığımız bir stil haline geldi. Nedeni ise şıklığı rahatlıkla harmanlayan bir stil olmasıdır. Bu nedenle istisnasız herkesin hayatının bir döneminde casual stil nedir sorusunun yanıtını aradığını belirtmek mümkün. Yaşınız, boyunuz, kilonuz ne olursa olsun doğru parçaları bir araya getirerek bu stilin şık bir temsilcisi olabiliyorsunuz. Kelime anlamı ‘günlük’ olsa da bu stilin ‘ofis giyim stili’ olarak benimsendiği de bir gerçek.

Çalışan kesimin her sabah ‘bugün ne giysem’ sıkıntısını yaşadığını ve kimi zaman kombinlerin akşamdan hazırlandığını da unutmamak gerekiyor. İşte bu noktada da casual stilin rahatlığı devreye giriyor. Çok sayıda farklı parçayı kullanarak şık ve konforlu kombinler hazırlanabilir. Bu rahatlık, gün geçtikçe daha fazla sayıda kişinin giyim stilini değiştirmesini beraberinde getiriyor. Hangi parçalarla zahmetsiz kombinler yapılabilir, kombin yapılırken nelere dikkat etmek gerekir gibi soruların yanıtlarına geçmeden önce büyük bedenlerin de rahatlıkla tercih edebileceği casual giyim tarzı çeşitlerine değinelim ve bu tarzı biraz daha mercek altına alalım.

Casual Giyimin Çeşitleri Nelerdir?

Genel olarak bu giyim tarzını iki farklı çeşit olarak ele almak gerekir.

Smart Casual Giyim

Aslında smart casual giyim tarzının ortaya çıkış hikayesi, takım elbisenin reddedilmesiyle başlıyor. Dünyada ‘bilişim sektörünün merkezi’ dendiğinde ilk akla gelen Silikon Vadisi bu giyim tarzının çıkış yeridir. Silikon Vadisi çalışanları takım elbise ya da döpiyes giymeyi reddediyor ve daha rahat bir giyime yönelmeye başlıyor. Böylelikle kadın ve erkekler için daha rahat bir giyim stili olan smart casual tarz doğuyor. Bu tarzda kullanılan parçalar business casual stile nazaran daha gösterişsizdir. Aynı zamanda resmi bir görünüm sergilemezler ve çok daha konforlu bir kesime de sahip olurlar.

Dolayısıyla smart casual kadın kombinleri yapılırken mutlaka blazer ceketlerin, fularların ya da benzeri resmi parçaların kullanılması gerekmiyor. Unutmayın, smart casual giyim nedir sorusunun yanıtı ile business casual nedir sorusunun yanıtları farklıdır. Smart casual giyim tarzının kuralları çok daha belirsizdir ve bu da giyim tarzını daha esnek kılar. Dünya genelinde bu stilin Y ve Z kuşağı tarafından daha çok tercih edildiği de biliniyor. Büyük beden kadınlar için de business casual stile göre daha ideal bir giyim tarzı olduğu bir gerçek! Çünkü stilin keskin sınırları yok ve bu durum daha özgür seçimler yapabilmeyi olanaklı kılıyor.

Mutlaka düz gömlekler giymek durumunda kalmayan büyük beden kadınlar, bu stil kapsamında tuniklere ya da desenli gömleklere de kombinlerinde yer verebiliyorlar. Elbette kendi vücutlarına daha uygun parçaları seçebiliyor olmaları, iş hayatında kendilerini daha rahat hissetmelerini de beraberinde getiriyor.

Business Casual Giyim

Bir de business casual nedir sorusunun yanıtını ele almalıyız. Böylelikle size uygun olan casual giyim çeşidinin hangisi olduğunu daha rahat belirleyebilirsiniz. Seçiminizi bu yönde yaptığınızda mutlaka gayet resmi görünmeniz gerekmez. Ancak smart casual stile nazaran daha dikkatli seçimler yapmanız gerektiğinin de altını çizmeliyiz. Önceliğiniz mutlaka ‘profesyonel görünmek’ olmalıdır. Yaptığınız kombin ile gönül rahatlığı ile uluslararası bir iş toplantısına dahi katılabilmelisiniz.

Seçtiğiniz her parçanın kaliteli olması, birbiri ile mükemmel bir uyum yakalaması şart! Bu noktada akıllara gelen soru ise ‘business casual giyim tarzında desenlere yer yok mu’ şeklinde oluyor. Elbette desenlere yer var ancak bazı sınırlar olduğunu da unutmamalısınız. Büyük floral desenler, yazı baskılı kıyafetler yasak! Her daim kabul gören ve moda kapsamında kabul edilen desenler tercih edilebilir. Bu desenlerin de resmi bir görünüm sergilemesi gerektiğini unutmamalısınız. Kısa kollu gömlekler ise bu stil kapsamında pek kabul görmüyor. Yaz mevsimine olsanız bile ince kumaştan hazırlanan ve uzun kollu olan gömleklere yönelmeniz gerekiyor.

Neden Casual Giyim Tarzı Çok Tercih Ediliyor?

İş hayatında günlük giyim tarzında kullanılan parçalar pek tercih edilmiyor. Özellikle prezentabl görünmek gerektiğinde casual elbise modellerinin ya da bu tarza uygun parçaların ‘kurtarıcı’ nitelik taşıdığının altını çizmeliyiz. Büyük beden giyimde ise elbiseler zaten başlı başına favori parçalar oluyor. Dolayısıyla bu tarza uygun elbiseler ile gayet kolay bir şekilde kombin yapılabiliyor.

Vücut yapınıza göre bazı bölgelerini arka plana atmak, daha ince ve zarif bölgelerinizi ön plana çıkarmak bu giyim tarzında oldukça kolay! Haliyle casual giyim kadın kombinlerinin daha kolay hazırlanmasını sağlayan stillerden biridir. Vücudu sıkan, rahatsız hissettiren parçalar yerine rahat bir kesimle hazırlanan parçaların kullanılıyor olması da konfor beklentisinin karşılanmasını sağlıyor. Hafif resmi ve oldukça şık bir görünüm sergilemenin en kolay yolunun casual giyim stilinin olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Tüm bunlar söz konusu stilin daha fazla benimsenmesini sağlıyor.

Bu Kombin Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Elbette kadın casual giyim tarzının da bazı kuralları var. Öncelikle renk seçimine dikkat etmelisiniz. Fosforlu ve neon renklerden kesinlikle uzak durmalısınız. Daha pastel tonlarda parçalar seçerseniz, zahmetsiz şıklık yakalamak daha kolay olur. Mütevazi ve profesyonel görünüm sunan casual giyim tarzı kadın modellerini seçin. Fazla kiloları gizleyen, vücudu sıkmayan ve salaş görünmeyen parçalarla harika kombinler yapabilirsiniz.

Casual Kadın Kombin Önerileri

Büyük beden kadın giyimde casual kombin konforlu seçeneklerinden biridir. Öncelikle gün içerisinde rahat hareket etmek ve karın ya da kalça kısmındaki fazlalıkları gizlemek için bu stile uygun elbiseleri tercih edebileceğinizi belirtelim. Doğru kesimle dizayn edilen elbiseler vücudun kalça ve göbek kısmının daha ince görünmesine olanak tanıyabiliyor. Elbiselerin her türlü ayakkabı ile kombinlenebiliyor olması da büyük beden kadınlar için rahatlatıcı niteliktedir. Stiletto ya da babetler kadar dilediğiniz ayakkabıları elbiselerin altında kullanabilirsiniz.

Bir diğer büyük beden casual stil kombin önerisi de kumaş pantolonlar olacak. Siyah, lacivert şık ve kurumsal görünmeyi sağlayan kumaş pantolon renkleridir. Camel tonlarına da yönelebilirsiniz. Kumaş pantolonun kesimine dikkat etmeniz gerekiyor. Büyük beden kadınlar için uygun olanlar havuç kesim, düz paça ya da boot cut kesim pantolonlardır. Ancak altına olabildiğince hafif de olsa topuklu ayakkabı giymeye özen gösterin. Üzerine Sade tunikler, çok iddialı olmayan desenlere sahip gömlekler ya da blazer stil ceketler kullanılabilir.

Kumaş pantolonların bluzlar ile harika bir uyum yakaladığını da göz ardı etmeyin. Gömlekler yerine bluzların tercih edilmesi özellikle smart casual stili benimseyen kadınlar için doğru seçim olabilir. Bluzlarda payetler ya da motif işlemeler olmamalı! Bunların dışında sade ve hafif süslemeler olmasında bir sakınca bulunmuyor. Kumaş etekler de bir diğer casual giyim kombin seçeneği olarak tercih edilebilir ve kumaş eteklerde de özellikle kalem kesim olanlar daha rahat kombin yapmanızı sağlar. Kalem etekler büyük beden kadınların daha zarif görünmesini de sağlıyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.