Büyük Beden Kokteyl Elbisesi Nasıl Olmalı ?

22-04-2022 11:13
Büyük Beden Kokteyl Elbisesi Nasıl Olmalı ?

Kokteyller, istisnasız tüm kadınların şık ve çarpıcı bir görünüm sergilemek istedikleri etkinliklerdir. Bu nedenle kokteyl elbisesi de büyük bir özenle seçilir. Büyük beden kadınlar için bu seçimlerin daha fazla titizlikle yapılması gerektiği de bir gerçek. Çünkü hem modaya, hem vücut tipine hem de ortama uygun bir elbiseye yönelmek lazım… Aslında risk almadan da gayet şık görünebilirsiniz. Sadece doğru elbiselere yönelmeli ve aynı zamanda kombin yaparken de bazı hususlara dikkat etmelisiniz.

Öncelikle büyük beden kadınlar için kokteyl parti elbiseleri nasıl olmalı sorusunun yanıtından başlayalım. Seçtiğiniz elbise modelinin asla sizi olduğundan daha kilolu göstermemesi gerekiyor. Bunun için de bel kesimine dikkat etmelisiniz. Hem uzun hem de kısa kokteyl elbiseleri arasından seçim yaparken bel kısmının tam olarak vücudunuza oturması büyük önem taşıyor. Genellikle karın, göbek ve kalça kısmında bulunan fazlalıkların gizlenmesi için beli tam oturmayan ya da salaş stil elbiseler tercih edilse de bu seçimin doğru olduğu söylenemez.

Hangi büyük beden kokteyl elbiseleri tercih edilirse edilsin, vücudunuza tam oturması için bedeninize uygun seçimler yapmalısınız. 2 XL bedene sahipseniz 3XL bir elbise sizin için hatalı tercih olur. Tüller ve danteller elbiselerin zarif ve etkileyici görünmesini sağlıyor. Ancak abartılı bir şekilde elbise modelinde tül ya da dantel kullanılmış olması da istenenin aksine nahoş bir duruşa yol açacaktır. Dolayısıyla elbise seçerken dantel ve tüllerin ideal oranda kullanılmış olmasına da dikkat etmelisiniz.

Kemer ya da kuşak kullanımı çok sayıda büyük beden kadın için uzak durulması gereken bir detay olarak algılanıyor. Oysa şık kokteyl elbiseleri arasında kemerli ya da kuşaklı olan modelleri de görebilirsiniz. Elbette bu tasarımlar arasından da güvenle seçim yapılabilir. Bel hattına vurgu yapan elbiselerin doğru tercih olabileceğine daha önce değinmiştik. Gönül rahatlığı ile seçiminizi bu şık tasarımlardan yana da yapabilirsiniz.

Büyük Beden Kokteyl Elbiselerinin Farkı Nedir?

Öncelikle büyük beden tarz kokteyl elbiseleri fazla kiloları gizleyen bir kesime sahip oluyor. Bu sayede vücudun daha ince görünmesi ya da vücudun ince bölgelerinin daha fazla ön plana çıkarılması da mümkün olabiliyor. Aynı zamanda Kullanılan süslemeler ve hatta kumaşlar bile daha özel olarak seçiliyor. Bunun amacı da yine vücudu daha ince göstermek, zarif vücut bölgelerinin daha çekici görünmesini sağlamaktır.

Bu elbiseler çok farklı stillerde dizayn edilebiliyor. Yuvarlak yaka, hakim yaka, V yaka ya da straplez kesim büyük beden kokteyl kıyafetleri bulmak asla zor değil. Etek boyu da yine kısa olabildiği gibi midi ya da maksi olabilir. Elbisenin büyük beden olması, daha az sayıda seçenek arasından tercih yapmak zorunda olunduğu anlamına asla gelmez. Zira modeller arasında bir keşfe çıktığınızda ne kadar fazla sayıda elbise tasarımı seçeneğinin olduğunu siz de rahatlıkla görebilirsiniz.

Kokteyl elbiseleri, abiye elbiselerinden daha farklı bir tasarıma sahip olur. Abiye elbise kategorisinde değerlendirilebiliyor olsalar da bu elbiseler kadar gösterişli ve iddialı olmadıklarını, daha spor ve konforlu modeller olduğunu söyleyebiliriz. Büyük beden elbiseler de özel kesimler kullanılabiliyor ve konfor beklentisini daha fazla karşılayan tasarımlar ortaya çıkıyor. Genellikle mini boyda etek kesimleri ile hazırlandıkları bilgisini de aktaralım.

Abiye elbiselerde olduğu kadar fazla süsleme, ışıltı ve işleme kokteyl elbiselerinde kullanılmaz. Buna karşın çarpıcı ve şık görünmek de mümkün olabiliyor. Aynı zamanda kokteyl elbiselerinde desenlerin gücünden de faydalanabilirsiniz. Farklı desenlerle vücudun daha ince görünmesine olanak tanıyabilir ve aynı zamanda yılın trendlerinin temsilcilerinden biri de siz olabilirsiniz. Bunun dışında büyük beden kokteyl elbiselerinin bir farkının olmadığını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Büyük Beden Siyah Kokteyl Elbisesi Modelleri

Siyah renk her zaman asaleti sembolize eder ve istisnasız her ortamda bu renkte elbiseleri gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda siyah kokteyl elbisesi modellerinin kendine has bir çekiciliğinin olduğunu da kabul etmek gerekir. Parlak ya da mat siyah kumaşlardan hazırlanan kokteyl elbiseleri her türlü aksesuar ya da ayakkabı ile zahmetsizce kombinlenebiliyor. Bu nedenle büyük beden kadınların gardırobunda mutlaka birkaç farklı kesimde siyah kokteyl abiye elbiseler olmalıdır.

Kurtarıcı özellikte olan elbiseler ile dilediğiniz her ortamda boy gösterebilir ve şıklığınız ile ön plana çıkabilirsiniz. Online sipariş sitemizde size uygun olan, tarzınızı ve zevklerinizi yansıtacak onlarca farklı model bulunuyor. Bu modelleri gardırobunuza kazandırmanız halinde zahmetsiz şıklığın formülünü de keşfetmiş olacaksınız. Elbette seçenekleriniz sadece siyah renkte kokteyl elbiselerinden ibaret değil. Birkaç farklı rengin bir arada kullanıldığı modeller ile enerjik bir stil sahibi bir kadın imajı çizmek gayet kolay oluyor.

Büyük Beden Beyaz Kokteyl Elbise Modelleri

‘Büyük beden kadınlar beyaz elbiselerden uzak durmalı’ tabusunu yıkmanın vakti geldi! Beyaz kısa kokteyl elbiseleri ile harika bir duruş sergileyebilirsiniz. Beyaz renk sanıldığı gibi vücudu daha kalın göstermez. Aksine zarif ve ince gösteren renklerden biridir. Önemli olan vücuda uygun ve fazla kiloları gizleyebilen bir kesime sahip beyaz kokteyl elbise modellerini bulmaktır. Bir diğer deyişle olduğunuzdan daha zayıf ya da daha kilolu görünmeyi sağlayan renkten ziyade elbisenin kesimidir diyebiliriz.

Bürük beden beyaz elbiseler kokteyllerin yanı sıra gece ya da gündüz saatinde düzenlenen tüm şık etkinliklere katılabileceğiniz tasarımlar arasında yer alıyor. Özel davetler, şık akşam yemekleri ya da açılışlar gibi organizasyonlar için kendinizi sadece siyah renge mahkum etmeyin. Farklı renkleri de gardırobunuza kazandırın ve renklerin gücüyle şıklığınızı buluşturun. Online sipariş sitemizde aradığınız tüm renklerde büyük beden kokteyl elbiselerini rahatlıkla bulabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.