Büyük Beden Kadınlar İçin Renk Seçimleri

02-12-2019 10:16
Büyük Beden Kadınlar İçin Renk Seçimleri

 

Büyük beden kadın giyimde renk seçerken hangi detaylara özellikle dikkat etmelisiniz?

 

Renkle Algı Oyunları

 

Günümüzde renklerin insan üzerindeki etkisini kullanan bir sürü marka var. www.buyukbedenstil.com olarak bizde büyük beden kadın giyimde sadece klasik renk siyah değil cesurca açık renklere yer vermeyi seviyoruz. Doğru model doğru renk ile birleşerek sıradanlığa meydan okuyor. Siyah mı? Kendisi her zaman asaletin simgesi ama şimdi biraz dinlenmeye alalım.

Renk konusunda yapılan araştırmalarda, renklerin her alanda büyük bir önem taşıdığı tartışmasız bir gerçek. Restoranlar dizayn edilirken tercih edilen iştah açıcı renklerden, iş görüşmesinde iyi bir imaj yaratmak için giyilmesi gereken renklere kadar algımızı etkileyen pek çok faktöre rastlamak mümkün. 

Büyük beden kadın giyimde rengin algı etkisine, görüntüyü daha ince hale getirmek için dikkat edilir. Bu nedenle de koyu renklere yönelenler çoktur. Oysa, stilinizi oluştururken özgürce renkleri kullanabilirsiniz. Bilmelisiniz ki, aslında sevdiğiniz renkleri kullandığınızda etrafınıza yaydığınız pozitif duruş ile insanların algısını çok daha rahat etkileyebilirsiniz. Kendine güvenli bir duruşta, stilinizin önemli bir parçasıdır. 

 

Bütünlüğü Sağlayın

 

Renk bütünlüğü, görüntünün tamamında kesintiye uğramadan yer alarak modern bir görünüm sunuyor. Ton sür ton denilen bu moda akımı, büyük beden kadınların kıyafet seçimi için de oldukça uygun. Aynı rengin farklı tonları ile baştan ayağa aynı renk giyinmek, daha ince ve uzun algısı meydana getirebiliyor. Bu algı stilinizin bir yansıması olarak pozitif bir etki yaratıyor. 

Büyük Beden Üst Giyim kategorimizden seçim yaptığınız gömlek ya da bluzla Büyük Beden Alt Giyim kategorimizden seçtiğiniz pantolon ya da etekle bu kuralı uygulamak son derece kolay. Üzerinize alacağınız aynı renkte bir ceket, kombini harika şekilde tamamlar. Bu tarzı oluşturmak için tek yapmanız gereken, ton geçişine dikkat etmek. Ve belki açık soft bir renk tonuyla yarattığınız bir kıyafet tarzına belirgin baskın bir renk ayakkabı ve yine aynı renk aksesuar ile yine ton sür ton etkisi ile etkileyici bir tarz yaratabilirsiniz.  Tıpkı dar paça büyük beden pantolon ve beyaz gömlekle kullandığımız yeşil ton sür ton ayakkabı ve kolye etkisi gibi. 


Açık Renk Kullanımından Çekinmeyin

Alışkanlıkları değiştirmek çok zordur. Ama ufak tefek değişimlerle biraz siyahtan uzaklaşmak adım adım açık tonlara yönelmek ve bunun üzerinizde yarattığı etkiyi deneyimlemek bile heyecan verici olacaktır.  

Açık tonlar, üzerine gelen ışığın çoğunu yansıtır. Bu nedenle, kapladığı alanı geniş gösterebilir. Fakat büyük beden kombinlerde açık renkler, tam olarak köşe bucak kaçılacak tonlar da değildir. Doğru kullanabilirseniz, yine zarif görünmeniz mümkün. 

Açık tonları tamamen kullanmaktan kaçınsanız da, koyu rengi dengelemek, koyu rengin monoton ve karanlık yanını perdelemek için kullanabilirsiniz. Örneğin basen bölgesi zayıf, üst bedende fazlalıklarınız varsa, açık renk pantolon ya da tayt giyebilir ve üzerine koyu bir tunik ya da tişörtle kombin yapabilirsiniz.  Elbiseleriniz için açık tonlamaları çok dar olmayan, vücut tipinize uygun olanlardan tercih edebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.